Foto: CarisMa!
Het is nu de tijd bij uitstek om je salades op te fleuren met eetbare bloemen. Bijzonder decoratief en nog lekker ook. Hoewel? Niet alle bloemen geven even veel smaak, maar dat mag de pret niet drukken. Zelf kweken neemt twijfels over de herkomst weg en geeft natuurlijk de beste versgarantie. Spoel je bloemen in ieder geval voor gebruik af met koud water. Welke bloemen kun je gebruiken en hoe smaken ze?
Blauw komkommerkruid is superdecoratief en smaakt (je raadt het al) naar lichtzoute komkommer.
Oost-Indische kers heeft een pittige en kruidige smaak die goed past bij frisse salades, een belegd broodje, maar ook bij (exotisch) fruit. Donkerrood is het pittigst, de lichte kleuren zijn zachter van smaak.
Goudsbloemen hebben een ietwat kruidige, saffraansmaak. Ze zijn lekker knapperig en met zijn mooie kleur geeft deze typische zomerbloem een leuk accent.
De frisgroene blaadjes van Arugula lijken een beetje op rucola.
Het Vlijtig Liesje heeft iets weg van radijs, gebruik ze als garnering.
Geranium, driekleurig viooltje en madeliefjes zijn vooral visuele pretmakers; de smaak voegt weinig toe.
Je kunt je salade zo bont maken als je zelf wilt, maar maak er voor een goede balans ook weer geen circus van.
Simpel & tasty!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten